To rør giver bedre oversvømmelser

Når regnvand har sit eget rør, giver det flere fordele.

Vi sparer penge på rensning

Det er dyrt at rense spildevand, og derfor giver det god mening at reducere mængden af det. Mindre spildevand er lig med færre ressourcer på rensning. En måde at reducere mængden på, er at fjerne regnvand fra spildevand.

Oversvømmelser er noget lort

Ligegyldigt om kloakken er i ét rør eller to rør, kan den ikke rumme al vand i verden. Når der kommer skybrud, bliver både fælleskloakker og separerede kloakker pressede – og nogle gange svømmer vandet over.

Ved fælleskloakering i ét rør bliver regnvand blandet sammen med spildevand, og derfor flyder kloakken over med toiletpapir og afføring. Det er sundhedsskadeligt, da der er masser af farlige bakterier i vandet. Kommer det ind i huset, kan tæpper, møbler mv. ofte ikke renses og må kasseres. Du må heller ikke selv tømme kælderen, men skal have professionelle med korrekt beskyttelse til det, da du kan blive meget syg af være i kontakt med spildevand.

 

Hvis vandet i din kælder indeholder spildevand, kan det medføre sygdomme som:

  • Smitsom leverbetændelse (hepatitis)
  • Roskildesyge
  • Stivkrampe
  • Salmonellose (sygdom forårsaget af salmonellabakterier)
  • Weils syge, som i værste fald kan være dødelig
*Kilde: bolius.dk

 

Så er regnvand trods alt bedre

Hvis området er separatkloakeret, vil det kun være regnvand, der svømmer over. Spildevandet forbliver i sit eget rør og er upåvirket af regnvejret.

Der er større chance for, at dine tæpper og møbler kan reddes, ligesom du selv kan håndtere vandet og dine ting.

Det er stadig rigtig træls at have oversvømmelse, da det skader murværket og giver en masse bøvl. Dog er det bedre uden kloakvand.

Læs om, hvorfor separatkloakering er godt for miljøet.

Derfor er separatkloakering en rigtig god ide.